Konu
:
Muzlu Muhallebi Lokumu
Yalnız Mesajı Göster
Muzlu Muhallebi Lokumu
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muzlu Muhallebi Lokumu
Malzemeler:
2 tam bardak+ 3
bardaktan 2 parmak eksik süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
1/2 su bardağı süt ( krem şanti için)
2 adet muz
iri dövülmüş fındık veya ceviz
bol hindistan cevizi
Yapılışı:
Süte, unumuzu, tozşekerimizi ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz
İndirmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz
25-40 cm
arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistancevizi serpiştiriyoruz
1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıyoruz
Bu şekilde hazırlanan tepsimizi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletiyoruz
Dolaptan aldığımız muhallebimizin üzerine iri kıyım fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3'e- boyuna 4'e kesip (12 parça) herbir parçanın kenarına muz koyuyoruz
Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırıyoruz
Zaten hindistancevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır
Her parçayı rulo yaparak, hindistan cevizi dolu tabağımıza alıp, çabuk hareketlerle birkaçkere döndürdükten sonra servise hazırlıyoruz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul