Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Muhallebi Lokumu

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Muhallebi Lokumu





Malzemeler:


2 tam bardak+ 3bardaktan 2 parmak eksik süt

3 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 poşet kremşanti

1/2 su bardağı süt ( krem şanti için)

2 adet muz

iri dövülmüş fındık veya ceviz

bol hindistan cevizi

Yapılışı:

Süte, unumuzu, tozşekerimizi ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz İndirmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz 25-40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistancevizi serpiştiriyoruz 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıyoruzBu şekilde hazırlanan tepsimizi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletiyoruz Dolaptan aldığımız muhallebimizin üzerine iri kıyım fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3'e- boyuna 4'e kesip (12 parça) herbir parçanın kenarına muz koyuyoruz Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırıyoruz Zaten hindistancevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır Her parçayı rulo yaparak, hindistan cevizi dolu tabağımıza alıp, çabuk hareketlerle birkaçkere döndürdükten sonra servise hazırlıyoruz Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla