Yalnız Mesajı Göster

Ahududulu muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu muhallebi



Malzemeler


350 ml yağsız süt

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 yemek kaşığı nişasta

200 gr dondurulmuş ahududu

3 yemek kaşığı toz şeker (arttırılabilir)

bir paket vanilya
Yapılışı

Pirinç unu ve nişastayı 3-4 kaşık sütle açın Ahududuyu toz şeker ile karıştırarak iyice ezin

Süt ve püreyi karıştırın, birlikte ısıtın Kaynamasına yakın ezilmiş nişastayı ekleyin Bir-iki taşım kaynatıp, koyulaştırın Ateşten alır almaz, vanilyayı ekleyin Dilerseniz mikserle çırparak soğutun veya hemen kaselere paylaştırın

Alıntı Yaparak Cevapla