Konu
:
Ahududulu muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Ahududulu muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududulu muhallebi
Malzemeler
350 ml
yağsız süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
200 gr
dondurulmuş ahududu
3 yemek kaşığı toz şeker (arttırılabilir)
bir paket vanilya
Yapılışı
Pirinç unu ve nişastayı 3-4 kaşık sütle açın
Ahududuyu toz şeker ile karıştırarak iyice ezin
Süt ve püreyi karıştırın, birlikte ısıtın
Kaynamasına yakın ezilmiş nişastayı ekleyin
Bir-iki taşım kaynatıp, koyulaştırın
Ateşten alır almaz, vanilyayı ekleyin
Dilerseniz mikserle çırparak soğutun veya hemen kaselere paylaştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul