Yalnız Mesajı Göster

Şambali - iZMiR TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali - iZMiR TATLISI



Malzemeler:


*2 su bardağı irmik

*1 su bardağı şeker

*1 su bardağı yoğurt

*2 paket vanilya

*1 paket kabartma tozu

*50 gr badem Şerbeti İçin

*3 su bardağı şeker

*3 su bardağı su

*Yarım tatlı kaşığı limon suyu


*Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralımİrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralımHamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelimHamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelimFırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelimTatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım

*Şerbeti İçin


Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Alıntı Yaparak Cevapla