Konu
:
Şambali - iZMiR TATLISI
Yalnız Mesajı Göster
Şambali - iZMiR TATLISI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şambali - iZMiR TATLISI
Malzemeler:
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*50 gr badem Şerbeti İçin
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım tatlı kaşığı limon suyu
*Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu,şekeri,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım
İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım
Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım,üzerini düzeltelim
Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim
Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlıyalım
*Şerbeti İçin
Şekeri,suyu,limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul