06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Cevizzade
Malzemeler
* Harcı için: 250 gr kaymak, 2 su bardağı ceviz için (iri dövülmüş)
* Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı
* Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 2 adet hazır yufka
Yapılışı
* Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın Oda sıcaklığında beklettiğiniz kaymağı tatlı kaşığıyla alarak yufkanın her tarafına dağıtın
* Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn
* Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın
* Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın Sonra, yufkayı 2 parmak eninde kesip, yağlanmış fırn tepsisine yerleştirin
* 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin
* 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin
Şurup için,
* Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın
* Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin
* Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun
Afiyet Olsun!
|
|
|