Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Cevizzade

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Cevizzade



Malzemeler


* Harcı için: 250 gr kaymak, 2 su bardağı ceviz için (iri dövülmüş)

* Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı

* Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu

* 2 adet hazır yufka




Yapılışı



* Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın Oda sıcaklığında beklettiğiniz kaymağı tatlı kaşığıyla alarak yufkanın her tarafına dağıtın

* Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn

* Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın

* Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın Sonra, yufkayı 2 parmak eninde kesip, yağlanmış fırn tepsisine yerleştirin

* 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin

* 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin

Şurup için,

* Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın

* Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin

* Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun


Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla