Yalnız Mesajı Göster

Bademli Armut Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Armut Tatlısı



Malzeme


5 adet armut

1 çay bardağı badem içi (File)

1 su bardağı şeker

50 gr Bizim Margarin

1 adet yumurtanın sarısı

1 su bardağı İçim Süt

¼ çay kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta


Hazırlanışı


• Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin

• Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin

• Ateşten aldıktan sonra soğutun

Kremanın Hazırlanışı :

• Sütü kaynatın

• Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın

• Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın

• Bir kaynatımdan sonra ateşten alın

• Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin

• Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın

• Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin

• Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın


Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla