Konu
:
Bademli Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Armut Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Armut Tatlısı
Malzeme
5 adet armut
1 çay bardağı badem içi (File)
1 su bardağı şeker
50 gr
Bizim Margarin
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı İçim Süt
¼ çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Nişasta
Hazırlanışı
• Armutları yıkayıp dibi düz bir kabın içine dizin
• Üzerine toz seker ile 1,5 bardak su ilave edip, ağır ateşte pişirin
• Ateşten aldıktan sonra soğutun
Kremanın Hazırlanışı :
• Sütü kaynatın
• Bir kap içine yumurta sarısını, nişastayı, vanilyayı ve 1/2 su bardağı suyu koyup, karıştırın
• Karışımı süzüp kaynayan sütün üzerine ekleyin ve iyice karıştırın
• Bir kaynatımdan sonra ateşten alın
• Pişirdiğiniz armudun şerbetinden 1 çay bardağı alıp, yaptığınız kremaya yedirin
• Yağı da ilave ettikten sonra servis tabağına koyup biraz yayın
• Armutları bademe bulayarak kremanın üzerine yerleştirin
• Kalan bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın
Not : İstenildiğinde armut sadece krema ile servis yapılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul