Konu
:
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı - Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
6 ayva
2 su b
toz şeker
kırmızı gıda boyası
su
Muhallebesi için:
2 su b
süt
2 çorba k
un
1 çay k
margarin
2 çorba k
labne
1 çay b
toz şeker
Üzeri için:
pişmaniye
Hazırlanışı :
Tencereye su alın
6 adet ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını çıkartın
Avaları tencereye alın
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edin
Üzerine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve ayvaları pişirin
Muhallebisi için tencerye 2 su bardağı sütü alın
Sütün içine çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un ilave edin sürekli karıştırarak pişirin
Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı labne peyniri,1 çay kaşığı margarin ilave edin ve tekrar karıştırın
Pişen ayvaları servis tabağına dizin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul