Yalnız Mesajı Göster

Bademli Havuç Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Havuç Helvası



Malzemeler:


Yarım kg havuç,

65 su bardağı sut,

15 su bardağı margarin,

1 çorba kaşığı un,

15 çorba kaşığı nişasta

Süslemek için:

Kavrulmuş badem içi


Tarifi:


Havuçları rendeleyin Sütü tencereye koyup, rendelenmiş havuçları içine atın Havuçlar yumuşayıp eriyene kadar 2 saat pişirin Daha sonra şekeri ve margarini ilave edip, karıştırın Yarım saat sonra karışım, helva kıvamına gelecektir Cam bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba dökün ve kaşıkla bastırıp şekillendirin Başka bir tabağın içine ters çevirerek dolapta soğutun Üzerini badem ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın


Not: Helvayı yaparken, şekerle beraber 1-2 çorba kaşığı pekmez koyarak da değişik bir tat elde edebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla