Yalnız Mesajı Göster

Bademli Mısırunu Helvası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Mısırunu Helvası



Malzemeler:


2 su batrdağı mısırunu

150 gr tereyağı

1 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

1 su bardağı iç badem


Tarifi:


Önce ılık sütün içinde şeker eritilir, bir kenara bırakılır Tencereye tereyağının yarısı konur, bademler atılır, pembeleşene kadar kavrulur


Üzerine kalan tereyağı mısırunu eklenir Kısık ateşte 10 dakika kadar kavrulur Üzerine şekerli süt eklenir


Helva sıvı karışımı çekene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir Yarım saat dinlendirildikten sonra kaşıkla servis tabağına konur

Alıntı Yaparak Cevapla