Konu
:
Bademli Mısırunu Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Mısırunu Helvası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Mısırunu Helvası
Malzemeler:
2 su batrdağı mısırunu
150 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı iç badem
Tarifi:
Önce ılık sütün içinde şeker eritilir, bir kenara bırakılır
Tencereye tereyağının yarısı konur, bademler atılır, pembeleşene kadar kavrulur
Üzerine kalan tereyağı mısırunu eklenir
Kısık ateşte 10 dakika kadar kavrulur
Üzerine şekerli süt eklenir
Helva sıvı karışımı çekene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir
Yarım saat dinlendirildikten sonra kaşıkla servis tabağına konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul