Yalnız Mesajı Göster

İşkefe Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İşkefe Tatlısı



İşkefe Tatlısı tarifi - İşkefe Tatlısı yapilisi - İşkefe Tatlısı nasil yapilir

Kullanılacak Malzemeler


Un


Bir miktar su


Tuz


Hamur tahtası


Oklava


Sac


Aktaracak

Yapılışı


İşkefe imece usulü ile yapılırGeniş bir kabın içerisinde tuz,su ve un (alabildiği kadar) karıştırılarak yoğrulurHamur biraz dinlendirildikten sonra küçük yumaklar halinde kesilip oklava yardımı ile incecik açılırKolay açılması için üzerine un serpilirKızdırılan sacın üzerine oklava yardımı ile konulur,üzeri örtülerek kurumaya bırakılırYenileceği zaman kuru işkefelerin üzeri ılık su ile hafif ıslatılırBiraz bekledikten sonra içerisine maydanoz çökelek karışımı konularak veya sade olarak yenilir


(İşkefe:Un,su,yumurta ve süt karışımından yapılır)

Alıntı Yaparak Cevapla