Konu
:
İşkefe Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İşkefe Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İşkefe Tatlısı
İşkefe Tatlısı tarifi - İşkefe Tatlısı yapilisi - İşkefe Tatlısı nasil yapilir
Kullanılacak Malzemeler
Un
Bir miktar su
Tuz
Hamur tahtası
Oklava
Sac
Aktaracak
Yapılışı
İşkefe imece usulü ile yapılır
Geniş bir kabın içerisinde tuz,su ve un (alabildiği kadar) karıştırılarak yoğrulur
Hamur biraz dinlendirildikten sonra küçük yumaklar halinde kesilip oklava yardımı ile incecik açılır
Kolay açılması için üzerine un serpilir
Kızdırılan sacın üzerine oklava yardımı ile konulur,üzeri örtülerek kurumaya bırakılır
Yenileceği zaman kuru işkefelerin üzeri ılık su ile hafif ıslatılır
Biraz bekledikten sonra içerisine maydanoz çökelek karışımı konularak veya sade olarak yenilir
(İşkefe:Un,su,yumurta ve süt karışımından yapılır
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul