Konu
:
KALBURABASTI
Yalnız Mesajı Göster
KALBURABASTI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KALBURABASTI
hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
içine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
şerbetin hazırlanması:
1
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın
kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin
bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
hamurun hazırlanması:
1
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin
bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın
bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin
2
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın
hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin
3
kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
180C'de 10-15 dakika pişirin
sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin
üzerleri kızarınca fırından çıkarın
sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün
mutlaka deneyin derim[/CENTER]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul