Konu
:
Çerkez Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Çerkez Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkez Tatlısı
Çerkez Tatlısı - Çerkez Tatlısı Tarifi
Malzemeler :
4 su b
un
yarım su b
irmik
2 yumurta
120 gr tereyağı
2 çorba k
yoğurt
2 çorba k
tozşeker
1 çay b
süt
1 tatlı k
kurumaya
İç malzemesi için:
2 su b
ceviz
2 yumurta
2 çorba k
un
Şerbeti için:
6 su b
tozşeker
4 su b
su
1 dilim limon
Kızartmak için:
sıvıyağ
Üzeri için:
Toz yeşil fıstık
hindistan cevizi
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın
Unun üzerine toz şeker,irmik ilave edin
Unun ortasına tereyağı,yoğurt 1 çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı kurumaya ilave edin
İlk önce kuru mayayı eritin
Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun
Hamuru merdane ile açın
İç malzemesi için karıştırma kabına 2 su bardağı ceviz, 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı un ilave edip karıştırın
İç malzemeyi elinizle uzun olarak şekil verin
Hamurun ucuna iç malzemeyi alın
Hamurun ucundan başlayarak iç malzeme içte kalacak şekilde sarın
Daha sonra rulo yaptığınız hamuru verev şeklinde kesin
Diğer kalan iç harcı ve hamuruda aynı şekilde hazırkayın
Tencereye sıvıyağ alın
Sıvıyağda verev şeklinde kestiğiniz hamurları kızartın
Şerbeti tencereye 6 su bardağı toz şeker ,4 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın
Kızarttığınız tatlıyı şerbete dökün
Tatlı şerbetlindikten sonra servis tabaüına alın
Üzerine toz yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul