Konu
:
Midye Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Midye Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Tatlısı
Midye Tatlısı Tarifi - Midye Tatlısı Nasıl Yapılır - Midye Tatlısının Yapılışı
Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fiske tuz
1/4 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi İçin
Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)
Şerbeti İçin
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
Yapılışı
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın
2
Bir kapta süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve mayayı elinizle karıştırın
Sonra yavaş yavaş unu ekleyin
15 - 20 dk
kadar dinlendirin
3
Hamuru 10 parçaya bölün
Her 10 parçayı da 5'e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın
5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın, sonra sıkıca rulo yapın
4
Rulodan yaklaşık 1 cm
'lik parçalar kesin
Kestiğiniz parçalar, zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın
İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın
5
Tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine erimiş tereyağı - sıvı yağ karışımı sürün ve 180 - 190 derecede kızarana kadar pişirin
6
Tatlı sıcak - şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul