Yalnız Mesajı Göster

Midye Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Tatlısı



Midye Tatlısı Tarifi - Midye Tatlısı Nasıl Yapılır - Midye Tatlısının Yapılışı



Malzemeler

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 fiske tuz

1/4 paket yaş maya

Aldığı kadar un

İçi İçin


Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)

Şerbeti İçin


3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 - 2 damla limon suyu



Yapılışı


1Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın

2Bir kapta süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve mayayı elinizle karıştırın Sonra yavaş yavaş unu ekleyin 15 - 20 dk kadar dinlendirin

3Hamuru 10 parçaya bölün Her 10 parçayı da 5'e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın 5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın, sonra sıkıca rulo yapın

4Rulodan yaklaşık 1 cm'lik parçalar kesin Kestiğiniz parçalar, zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın

5Tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine erimiş tereyağı - sıvı yağ karışımı sürün ve 180 - 190 derecede kızarana kadar pişirin

6Tatlı sıcak - şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin




Alıntı Yaparak Cevapla