Yalnız Mesajı Göster

Bademli Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Revani



Bademli Revani Tarifi - Bademli Revani Yapılışı - Bademli Revani Nasıl Yapılır - Bademli Revani Malzemeleri

8 kişilik Malzemesi

25 çorba kaşığı margarin

100 gr çekilmiş badem

45 kahve fincanı irmik

1 kahve fincanı un,

9 yumurta

35 kahve fincanı tozşeker

1 limonun rendelenmiş kabuğu

Yarım çay kaşığı tuz

Şerbet için:

4 su bardağı tozşeker,

35 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Süsleme için:

2 çorba kaşığı hindistancevizi


25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun

Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin

Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın

Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla