Konu
:
Bademli Revani
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Revani
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Revani
Bademli Revani Tarifi - Bademli Revani Yapılışı - Bademli Revani Nasıl Yapılır - Bademli Revani Malzemeleri
8 kişilik Malzemesi
2
5 çorba kaşığı margarin
100 gr çekilmiş badem
4
5 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı un,
9 yumurta
3
5 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker,
3
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süsleme için:
2 çorba kaşığı hindistancevizi
25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın
Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın
Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun
Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın
Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın
Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın
Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün
1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın
Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul