Konu
:
Sütlü Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Aşure
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Aşure
Sütlü Aşure Tarifi - Sütlü Aşure Yapılışı - Sütlü Aşure Nasıl Yapılır - Sütlü Aşure Malzemeleri
2 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
1 çay bardağı kuru üzüm
8 adet kuru incir
1 çay bardağı badem
10 adet kuru kayısı
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
8 su bardağı su
Yarma, nohut, kurufasulye, iç badem ayrı ayrı haşlanır
Haşlanan yarmanın yarısına süt eklenir robottan geçirerek bulamaç haline getirilir
Aşurenin pişeceği tencereye, yarma ve bulamaç halinde ki yarma, şeker, su konur
Kaynamaya başlayınca üzüm, ince doğranmış kayısı, incir eklenir
Üzüm şişmeye başlayınca badem, nohut ve kuru fasulye katılır
15 dakika daha kaynatılır
Kaselere konur
Üzerine arzu edilen yemiş ya da nar taneleri serpilebilir
Gülsuyu gezdirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul