Konu
:
Aşure 2
Yalnız Mesajı Göster
Aşure 2
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure 2
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
1 kg
buğday
2 kilo şeker
yarım kg
nohut
yarım kg
kuru fasulye
yarım kg
kuru üzüm
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru incir
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı nar
tarçın
1 su bardağı fındık
1 paket çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
3 adet ince doğranmış elma
Buğday akşamdan pişirilir
Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm akşamdan ıslatılır
Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır (suları süzülmez)
Bütün bu malzeme büyük bir tencerede karıştırılır
Aşurenin kıvamına göre su ilave edilir
Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, elma ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilir
Aşure hiç bekletilmeden kaselere boşaltılır, üzeri ceviz, fındık, üzüm, nar, fıstık ve tarçınla süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul