Konu: Aşure 3
Yalnız Mesajı Göster

Aşure 3

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure 3



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

MALZEMELER

1/2 kg buğday

1 çay fincanı pirinç

200 gr kuru ceviz

200 gr kuru fasulye

100 gr pilav fıstığı

200 gr nohut

1 kg toz şeker

4 adet limon

200 gr fındık

50 gr kuşüzümü


HAZIRLANIŞI

Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz Soğumadan kaselere koyup kaldırın Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla