Yalnız Mesajı Göster

ORELETLİ YAZ TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ORELETLİ YAZ TATLISI



Malzemeler:



limonlu jöle: 1 çay bardağı limonlu içecek tozu(orelet veya Tang),1 çay bardağı nişasta,

1 çay bardağı toz şeker,5 çay bardağı su bütün malzemeyi


bir kaba koyup koyu kıvam oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz


daha sonra ıslattığımız bir borcama döküp kaşıkla düzeltiyoruz


üzerine kakaolu bisküvilerimizi diziyoruz


benim elimde sade bisküvi vardı onları kullandım


elmalı jöle: 1 çay bardağı elmalı içecek tozu,1 çay bardağı nişasta,


1 çay bardağı toz şeker,5 çay bardağı su aynı şekilde elmalı jölemizide


hazırlayıp bisküvilerin üzerine döküyoruz üzerine


bisküvilerden tekrar diziyoruz


kreması: 1 çay bardağı nişasta,1 çay bardağı toz şeker,5 çay bardağı süt


kremamızıda pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz tekrar


bir kat daha bisküvi dizip üzerine vişneli jölemizi hazırlıyoruz


vişneli jöle: 1 çay bardağı vişneli içecek tozu,1 çay bardağı toz şeker,


1 çay bardağı nişasta,5 çay bardağı su hazırladığımız vişneli jölemizi


bisküvlerin üzerine döküp hindistan ceviziyle süslüyoruz


dolapta 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebiliriz


yaz için çok hafif ve güzel bir tatlı afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla