Yalnız Mesajı Göster

Şıllık tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şıllık tatlısı





Malzemeler :

2 su bardağı un

2 su bardağı su

tuz

tereyağı

sıvıyağ

1 su bardağı dövülmüş ceviz

şerbet için ;

1/2 kg tozşeker

1/2 ltsu

1/2 limon suyu

Yapılışı :

Derin bir kapta un ve suyu karıştırarak iyice çırpıyoruz Tavayı kızdırıp fındık büyüklüğündeki tereyağını ve 1 çay kaşığı sıvıyağı döktükten sonra ,hazırladığımız akıcı hamurdan bir kepçe alarak tavaya döküp ,tavayı elimizle çevirerek hamurun eşit bir şekilde tavanın heryerine yayılmasını sağlıyoruz Döktüğümüz hamuru arkalı önlü pişirdikten sonra ,bir tepsiye alıyoruz Bu şekilde tüm hamuru birer kepçe şeklinde dökerek pişiriyoruz Bu ölçülerle 6 adet ince yufka oluyor Pişirdiğimiz 3 adet yufkayı üst üste koyarak ,arasına cevizin 3/4 ünü döktükten sonra ,kalan 3 adet yufkayı da üzerine koyuyoruz Tatlıyı baklava şeklinde bıçakla kesiyoruz

Şerbet için su ,şeker ve limon suyunu tencereye koyup ,orta ateşte kaşıktan kıvamlı bir şekilde damlayana kadar kaynatıyoruz Şerbeti sıcak sıcak tatlının üzerine döküyoruz Bu şekilde 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp kalan cevizle üzerini süsleyerek servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla