Konu
:
Şıllık tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şıllık tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şıllık tatlısı
Malzemeler :
2 su bardağı un
2 su bardağı su
tuz
tereyağı
sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
şerbet için ;
1/2 kg
tozşeker
1/2 lt
su
1/2 limon suyu
Yapılışı :
Derin bir kapta un ve suyu karıştırarak iyice çırpıyoruz
Tavayı kızdırıp fındık büyüklüğündeki tereyağını ve 1 çay kaşığı sıvıyağı döktükten sonra ,hazırladığımız akıcı hamurdan bir kepçe alarak tavaya döküp ,tavayı elimizle çevirerek hamurun eşit bir şekilde tavanın heryerine yayılmasını sağlıyoruz
Döktüğümüz hamuru arkalı önlü pişirdikten sonra ,bir tepsiye alıyoruz
Bu şekilde tüm hamuru birer kepçe şeklinde dökerek pişiriyoruz
Bu ölçülerle 6 adet ince yufka oluyor
Pişirdiğimiz 3 adet yufkayı üst üste koyarak ,arasına cevizin 3/4 ünü döktükten sonra ,kalan 3 adet yufkayı da üzerine koyuyoruz
Tatlıyı baklava şeklinde bıçakla kesiyoruz
Şerbet için su ,şeker ve limon suyunu tencereye koyup ,orta ateşte kaşıktan kıvamlı bir şekilde damlayana kadar kaynatıyoruz
Şerbeti sıcak sıcak tatlının üzerine döküyoruz
Bu şekilde 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alıp kalan cevizle üzerini süsleyerek servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul