Konu
:
Bal ve Bademli Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Bal ve Bademli Tel Kadayıf
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal ve Bademli Tel Kadayıf
Bal ve Bademli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır - Bal ve Bademli Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler:
Yarım kg tel kadayıf
Yarım paket tereyağı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı bal
İçi içn:
1,5 su bardağı ddövülmüş badem
Şerbet için:
2;5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tarifi
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır
Tereyağı eritilir, ılyınca kadayıfların üzerine dökülür, lime lime didiklenir
Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırarak yerleştirilir
Üzerine badem serpilir
Kalan yarısı da bastırarak yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, altın rengini alana kadar pişirilir
Fırından çıkınca bal ve süt karışımı gezdirilir
Hemen ardından şerbet dökülür
Şerbeti çekince kare kare keserek servise sunulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul