Yalnız Mesajı Göster

Bal ve Bademli Tel Kadayıf

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal ve Bademli Tel Kadayıf



Bal ve Bademli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır - Bal ve Bademli Tel Kadayıf Tarifi


Malzemeler:


Yarım kg tel kadayıf

Yarım paket tereyağı

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı bal

İçi içn:

1,5 su bardağı ddövülmüş badem

Şerbet için:

2;5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu


Tarifi


Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır Tereyağı eritilir, ılyınca kadayıfların üzerine dökülür, lime lime didiklenir Kadayıfın yarısı yağlanmış tepsiye bastırarak yerleştirilir Üzerine badem serpilir Kalan yarısı da bastırarak yerleştirilir


Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir, altın rengini alana kadar pişirilir Fırından çıkınca bal ve süt karışımı gezdirilir Hemen ardından şerbet dökülür Şerbeti çekince kare kare keserek servise sunulur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla