Konu
:
Karagözlüm Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karagözlüm Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karagözlüm Tatlısı
Karagözlüm Tatlısı tarifi - Karagözlüm Tatlısı yapilisi - irmikli tatli tarifleri - irmikli tatlilar
Malzemeler:
125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
Üzerine:
Bir yumurta sarısı
Not:
Listede 3yemek kaşığı ince çekilmiş fındıkda vardı,ben tarifi alırken listeye yazmayı unutmuşum
Yoğururken aklıma geldi ama emin olamdığım için koymadım
Bu şekliyle güzel oldu ama
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra tatlıyı yapmaya kalkınSmile
Kakao hariç tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp yoğurun
Unu ilk etapta 4 bardak ekleyin, gerekirsen sonradan ilave edersiniz
Yoğurduğunuz hamurdan portakal kadar ayırıp, kakaoyla tekrar yoğurun
Hamurdan küçük bir mandaline büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle yuvarladıktan sonra ovalleştirin
İki yanlarından tutup çekik olarak bastırın
Ortasına parmağınızla derin bir çukur açın
Yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizin
Kakaolu hamurdan minik yuvarlaklar yapıp kenara alın
Yumurtayı çırpıp tatlıların üzerine ve çukurlarına sürün
Kakaolu yuvarlakları açtığınız çukurlara yerleştirin
Önceden ısıttığınız kızgın fırında tatlıyı üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan 30-40 saniye sonra şertebi dökün
Bir kaç dakika sonra tatlıları maşayla ters çevirin ki şerbeti altlı üstlü emsin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul