Konu
:
Altın Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Altın Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Altın Tatlısı
Altın Tatlısı Tarifi - Altın Tatlısı Nasıl Yapılır - Altın Tatlısının Yapılışı
Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 yumurta( akı hamura, sarısı üstüne)
3 kaşık yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın
Hamur için olan malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamına getirin
Hemen toplanan bir hamur
hamuru ikiye bölün merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın çay bardağı ile kesip fırın tepsisine dizin
Tekrar açıp çay bardağı ile kesin ama bu sefer kesilen hamuru su şişesi kapağı ile tekrar kesin bir halka oluşacak bunu kestiğiniz ilk hamurların üstüne koyun
Ortalarına ceviz veya fındık koyun
Hafif bir şekilde yumurta sarısı sürüp 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin
Altın pastası fırından çıkıp ilk ısısı çıkınca soğuk şerbeti üstüne dökün
2 saat sonra servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul