Yalnız Mesajı Göster

Altın Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altın Tatlısı



Altın Tatlısı Tarifi - Altın Tatlısı Nasıl Yapılır - Altın Tatlısının Yapılışı



Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket margarin

1 yumurta( akı hamura, sarısı üstüne)

3 kaşık yoğurt

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un
Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı


İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakınHamur için olan malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamına getirinHemen toplanan bir hamurhamuru ikiye bölün merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın çay bardağı ile kesip fırın tepsisine dizinTekrar açıp çay bardağı ile kesin ama bu sefer kesilen hamuru su şişesi kapağı ile tekrar kesin bir halka oluşacak bunu kestiğiniz ilk hamurların üstüne koyunOrtalarına ceviz veya fındık koyun Hafif bir şekilde yumurta sarısı sürüp 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin Altın pastası fırından çıkıp ilk ısısı çıkınca soğuk şerbeti üstüne dökün 2 saat sonra servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla