06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İRMİKLİ YOĞURT TATLISI

Malzemeler:
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistan cevizi
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
4,5 Su bardağı su
4,5 Su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım
Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım
Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım
180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim
Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak şerbetini emmesini sağlayın
Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
|
|
|