Yalnız Mesajı Göster

İRMİKLİ YOĞURT TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İRMİKLİ YOĞURT TATLISI





Malzemeler:


3 yumurta

3 çay bardağı un

3 çay bardağı irmik

3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı şeker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

Hindistan cevizi

1/2 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:


4,5 Su bardağı su

4,5 Su bardağı şeker

1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;


Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım

Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım

Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım

180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim

Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim

Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak şerbetini emmesini sağlayın

Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim

Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Alıntı Yaparak Cevapla