Konu
:
Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası
Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası - Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası Tarifi
Malzemeler :
1 paket baklavalık yufka
1 kase ceviz
150 gr
tereyağı
1 paket kaymak
Şerbeti için:
6 su b
toz şeker
5 su b
su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
İlk olarak tavaya 1 paket kaymağı ve 150 gr
olan tereyağını yarısını birlikte eritin
1 kase cevizi parçalayıcıdan geçirin
Hazır aldığınız baklavalık yufkayı pişereceğiniz fırın büyüklüğünde kesin
Fırın tepsisini yağlayın
Baklavalık yufklardan her 3 kat arasına eritilmiş tereyağı ve kaymak sürün
17 yaprak olunca arasına parçalanmış cevizin yarısını ilave edin
Tekrar 17 kat daha aynı şeklide aralarına eritilmiş kaymak ve tereyağı ilave ederek hazırlayın
Daha sonra üzerine tekrar ceviz ilave edin
Ara katlar yağlanarak baklavalık yufkalar bitene kadar tekrarlayın
Daha sonra baklavayı kesin
Kalan tereyağını eritin
Kestiğiniz baklavının üzerine eritilmiş tereyağını dökün
Baklavayı öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin
Şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su ilave edin
Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın
Baklava fırından çıktıktan sonra ılıtın
Şerbeti de ılıtın
Baklava ılıdıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti dökün
Şerbeti çektikten sonra baklavayı servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul