Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası



Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası - Kaymaklı Cevizli Düğün Baklavası Tarifi

Malzemeler :

1 paket baklavalık yufka

1 kase ceviz

150 grtereyağı

1 paket kaymak

Şerbeti için:


6 su btoz şeker

5 su bsu

1 dilim limon


Hazırlanışı :

İlk olarak tavaya 1 paket kaymağı ve 150 grolan tereyağını yarısını birlikte eritin1 kase cevizi parçalayıcıdan geçirin

Hazır aldığınız baklavalık yufkayı pişereceğiniz fırın büyüklüğünde kesinFırın tepsisini yağlayınBaklavalık yufklardan her 3 kat arasına eritilmiş tereyağı ve kaymak sürün17 yaprak olunca arasına parçalanmış cevizin yarısını ilave edinTekrar 17 kat daha aynı şeklide aralarına eritilmiş kaymak ve tereyağı ilave ederek hazırlayınDaha sonra üzerine tekrar ceviz ilave edin


Ara katlar yağlanarak baklavalık yufkalar bitene kadar tekrarlayınDaha sonra baklavayı kesinKalan tereyağını eritinKestiğiniz baklavının üzerine eritilmiş tereyağını dökünBaklavayı öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin

Şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı su ilave edinÜzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatınBaklava fırından çıktıktan sonra ılıtınŞerbeti de ılıtınBaklava ılıdıktan sonra üzerine ılık olan şerbeti dökün

Şerbeti çektikten sonra baklavayı servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla