Konu
:
Tahin Soslu Profiterol
Yalnız Mesajı Göster
Tahin Soslu Profiterol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahin Soslu Profiterol
Tahin Soslu Profiterol - Tahin Soslu Profiterol Tarifi
Malzemeler :
1,5 su b
un
1,5 su b
su
70 gr
margarin
1 tatlı k
toz şeker
1 çay k
tuz
3-4 yumurta
Kreması için:
4 su b
süt
3 çorba k
un
1 su b
toz şeker
1 çorba k
nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Sosu için:
300 gr
tahin helvası
1 su b
süt
1 su b
krema
Hazırlanışı :
Tahinli profiterol un hamuru için Tencereye 1
5 su bardaiğı su yu alun
Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz ilave edin
Üzerine 70 gr
margarin ileve edin
Margarin eridikten sonra üzerine ve en son olarak 1
5 su bardağı un ilave edin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırın
Hamur parmak ısına dayanak şekle gelince hamura teker teker yumurtaları kırıp hamuru yoğurun
Hamuru krema sıkma torbasına doldurun
Fırın tepsisine profiterol hamurnu krema sıkma torbasında profiterol şekli vererek sıkın
Porfiterol hamurunu öncden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında pişirin
Kreması için tencereye 4 su bardağı süt ilave edin
Sütün üzerine 3 çorba kaşığı un,1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta,1 paket vanilya ve 1 yumurta sarısı ilave edin
Kremayı sürekli karıştırarak pişirin
Daha sonra kremayı soğumaya bırakın
Sosu için bir kaba 300 gr
tahin helvasını alın
Üzerine 1 su bardağı süt ilave edip tahin ve sütü karıştırarak ezin
Üzerine 1 su bardağı pişen kremadan ilave edin ve tekrar karıştırın
Profiterol hamurunu fırından çıktıktan sonra içini delin
Hamurun içine soğuyan krema ile doldurun
Servis tabağına profiterolları alın
Üzerine tahinli sosu dökün
Üzerine toz yeşil fısrık ile süsleyip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul