Konu
:
Cevizli İzci Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli İzci Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli İzci Tatlısı
Malzemeler
1 büyük paket margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir)
5 su bardağı un
1 /4 limon suyu
3 su bardağı şeker
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Tarifi
Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır
Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur
Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir)
Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir
Sıcakken ılık şuruba atılır
Şurubun Hazırlanışı:
3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır
Üzerinde biriken köpükler alınır
Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır
(Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul