Konu
:
İshakiye Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İshakiye Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İshakiye Tatlısı
Malzeme listesi
2 su bardağı Süt
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
15 su bardağı pirinçunu
1 çay bardağı badem
2 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
Tereyağı ve margarini geniş ve derin bir kapta eritin
Pirinçununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın
Tozşekeri 2 su bardağı sıcak süte ilave edip eritin
Sürekli karıştırmak suretiyle kavrulmakta olan pirinç ununa azar azar ekleyin
Kısık ateşte pişirmeye devam edin
Soyulmuş bademleri ilave edip helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın
Kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp üzerinden bastırarak sıkıştırın
Kaseyi ters çevirerek helvayı servis tabağına alın
Üzerini ve çevresini bademlerle veya daha değişik malzemelerle (antep fıstığı ceviz gibi) dekore edip soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul