Yalnız Mesajı Göster

Kürdan Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kürdan Tatlı



Kürdan Tatlı


Kürdan Tatlı


=Malzemeler=


1 adet yufka

1 paket kürdan

1 bardak sıvı yağ

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su

Çeyrek limon (suyu)

1 fiske vanilya


=hazırlanışı=



Şekeri ve suyu kaynatın Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin Bir dakika daha kaynatın Ateşten alıp vanilyayı ilave edin soğumaya bırakın

Bir yufkayı ortadan ikiye bölün Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın 3 cm genişliğinde kesin Her bir ruloya birer kürdan batırın Kızdırılmış çiçek yağında kızartın

Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun

Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller

Alıntı Yaparak Cevapla