Konu
:
Aşure 11
Yalnız Mesajı Göster
Aşure 11
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure 11
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
5 su bardağı toz şeker
10 adet incir
10 adet kayısı
2 fincan kuru üzüm (sarı çekirdeksiz üzüm)
2 fincan fındık
1 fincan kuşüzümü
2 fincan ceviz içi
1 fincan çamfıstığı
1 fincan badem (kabuğu soyulmuş)
5 adet karanfil
1/2 fincan gül suyu Koyulaştırmak için
1 fincan nişasta Beyazlaştırmak için
2 su bardağı süt
Buğday, nohut ve fasulyeyi 8-10 saat önceden ıslatalım
Sularını değiştirip ayrı ayrı haşlayalım
Haşladığımız buğdayı ve yıkadığımız pirinci ilave edip iyice pişirelim
Nohudun kabuklarını soyup fasulyeyle birlikte buğday tenceresine ilave edelim
Kuruyemiş çeşitlerinden kaselerin üzerine süslemek için birazcık ayırdıktan sonra fındıkları, kuru üzümleri, daha önceden ıslattığımız ve şişirdiğimiz kuşüzümlerini, çamfıstıklarını ve bademleri bütün olarak inciri ve kayısıyı ufak ufak keserek, tencereye ilave edelim
Gül suyu, karanfili ve şekeri de ilave edip bir taşım daha kaynatalım
Aşurenin biraz daha kıvamlı olması için bir fincan nişastayı, iki su bardağı sütle çırpıp kaynamakta olan tencereye ilave edelim
İstediğimiz kıvama gelince aşureyi hemen kaselere boşaltıp soğumasını bekleyelim
Soğuduktan sonra nar tanesi, tarçın ve ayırdığımız çerezlerle süs yapıp servis yapalım
Not: Arzu edenler tencereyi ocaktan indirmeden evvel bir çorba kaşığı tereyağı ilave edebilir
Ümit Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul