Konu
:
Karakuş Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karakuş Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karakuş Tatlısı
Karakuş Tatlısı Tarifi - Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır - Karakuş Tatlısı Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Süt
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
İç Harcı İçin
1 Kahve Fincanı Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)
2 Çay Kaşığı Tarçın
Açmak İçin
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
Şerbet İçin
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır?
1
2 Su bardağı toz şeker, 2 su bardağı suyu kaynatın
Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve karıştırın
Daha sonra şerbeti soğuması için bir kenara bırakın
2
Unu eleyerek bir kaba alın
Ortası çukurlaştırıp süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağı bu çukura aktarın
Kulakmemesi kıvamına gelen karışımı yoğurup oda sıcaklıgında 1 saat kadar dinlendirin
3
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaların üzerine un ve nişasta serpilip 35 ya da 40 santim çapında yufkalar elde edilecek şekilde açın
4
İçi için cevizi rondoda ufalayın
Üzerine tarçın ve toz şeker ekleyip karıştırın
Açılmış olan yufkaların üzerine serpin
5
Cevizli hamurdan iki tanesini yan yana konulan iki oklavaya gevşekçe sarın oklavaların birisi sag taraftan ,digeri sol taraftan yavaşça çekilir
Elde edilen yatık rulo 3 parmak kalınlıgında parçalar elde edilecek şekilde kesin
6
Hamurları,derin bir tencerede kızdırılan sıvıyağda kızartın
7
Kızarmış olan sıcak hamurlar soğuk şuruba aktarın, 10 dakika şurupta beklettikten sonra servis tabağına alınıp servise sunun
Not:
Tarif için Emre Özdemir e teşekkürler
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul