Konu: Aşure 14
Yalnız Mesajı Göster

Aşure 14

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure 14



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzeme :

2-3 bardak şeker,

1/2 bardak nohut,

1/3 bardak kuru fasulye,

4-5 tane kuru incir,

3-4 çorba kaşığı kuş üzümü,

2 bardak dövülmüş aşure buğdayı,

1/4 bardak çekirdeksiz üzüm,

1/2 bardak ceviz içi,

1/3 bardak fındık içi,

2-3 kahve kaşığı tarçın


Yapılışı:

1- Buğdayı fasulyeyi, nohutu ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda akşamdan ıslanmaya bırakınız

2- Aşureyi pişireceğiniz zaman buğdayı 15 bardak suyla büyükçe bir tencerede ateşe koyunuz

3- Kaynamaya başlarken üzerinde biriken köpüğü bir süzgeçle alıp kapağını örtünüz

4- Bir yandan da fasulyeyi, nohutu ayrı kaplarda pişinceye kadar haşlayınız

5- Buğdayı ağır ateşte, karıştırmaksızın aralıksız olarak kaynatmak suretiyle taneleri kaybolacak derecede ezilinceye kadar pişiriniz, (4-5 saat)

6- Buğdayın suyu un çorbası kıvamından hafif suluca bir koyuluğa gelince şekeri, nohutu ve fasulyeyi atınız

7- Bir kaç taşımda bununla kaynatıp, ateşten aldıktan sonra fındığı, üzümü, zarları soyulmuş ceviz içini ve fındık büyüklüğünde doğranmış inciri atınız

8- Arzu ettiğiniz kaplara koyup, soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, mevsimi ise nar tanesi ve kıyılmış yeşil fıstık ile süsleyiniz

9- Sofraya alırken isterseniz tarçın ve gül suyu da serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla