Yalnız Mesajı Göster

Badem Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Tatlısı



Badem Tatlısı Tarifi - Badem Tatlısı Nasıl Yapılır - Badem Tatlısı Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 2 Su Bardağı Un

* 125 Gram Margarin

* 1 Adet Yumurta

* 1 Su Bardağı Pudra Şekeri

* 1 Paket Kabartma Tozu

* 1 Su Bardağı Badem (Toz)

* 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

* 1 Adet Yumurta Sarısı

* 1 Tutam Tuz

* 2 Su Bardağı Toz Şeker Şerbeti İçin

* 1 Su Bardağı Su Şerbeti İçin

* 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Şerbeti İçin


Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?


1Unu eleyip ortasına havuz açın Erimiş margarin, pudra şekeri, yumurta, toz badem, kabartma tozu, limon suyu ve tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin


2 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin


3 Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılan 180 derece fırında 40 dakika pişirin


4 Şekeri su ile kaynatıp limon suyunu ilave edin Şerbet soğuduktan sonra pişen hamurların üzerine dökün Çikolata sosuyla süsleyip servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla