Yalnız Mesajı Göster

KEMAL PAŞA TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KEMAL PAŞA TATLISI



MALZEMELER
160 gr un (1 su bardağı + 2 silme yemek kaşığı)
2 yumurta
40 gr margarin
150gr taze tuzsuz beyaz peynir veya tatlı lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp limon suyunu da ilave edip bir dakika sonra ateşten alın
YAPILIŞI
Un, karbonat, yumurta, yağ ve ufalanmış peyniri hep birlikte yoğurarak hamuru hazırlayın Genişçe bir tepsiyi biraz yağlayın Hamuru 19 küçük parçaya ayırın elinizi hafifçe unlayarak hamur parçalarını yuvarlak yapıp ve tepsiye dizin Fırını 180 C ısıtın 20-25 dakika pişirin Fırından çıkan tatlıların üzerine biraz ılındıktan sonra hazırladığınız şerbeti dökün ve kısık ateşte 15 dakika pişirin Soğuyunca servis yapın… {Pişirilen hamurları fırından aldıktan sonra ağızı kapanan bir kutuda haftalarca saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman şerbetini dökebilirsiniz}

Alıntı Yaparak Cevapla