Konu
:
KEMAL PAŞA TATLISI
Yalnız Mesajı Göster
KEMAL PAŞA TATLISI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KEMAL PAŞA TATLISI
MALZEMELER
160 gr un (1 su bardağı + 2 silme yemek kaşığı)
2 yumurta
40 gr margarin
150gr taze tuzsuz beyaz peynir veya tatlı lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
Şerbet İçin:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp limon suyunu da ilave edip bir dakika sonra ateşten alın
YAPILIŞI
Un, karbonat, yumurta, yağ ve ufalanmış peyniri hep birlikte yoğurarak hamuru hazırlayın
Genişçe bir tepsiyi biraz yağlayın
Hamuru 19 küçük parçaya ayırın
elinizi hafifçe unlayarak hamur parçalarını yuvarlak yapıp ve tepsiye dizin
Fırını 180 C ısıtın
20-25 dakika pişirin
Fırından çıkan tatlıların üzerine biraz ılındıktan sonra hazırladığınız şerbeti dökün ve kısık ateşte 15 dakika pişirin
Soğuyunca servis yapın… {Pişirilen hamurları fırından aldıktan sonra ağızı kapanan bir kutuda haftalarca saklayabilir, arzu ettiğiniz zaman şerbetini dökebilirsiniz
}
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul