Konu
:
Tatlı Cafe
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Cafe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Cafe
Tarifin Adı : Çilekli Yufka Kupları
Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yufka
½ kg çilek
3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
2 poşet çilekli krem şanti
1
5 su bardağı süt
Hazırlanışı : Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin
Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin
İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin
Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin
9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin
180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın
Krem şanti ile sütü çırpın
Çileklerin yarısını minik doğrayın
Krem şantiye katın
Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun
Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin
Hemen servis yapın
Afiyet olsun
Malzemeler
250 gr margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
25 su bardağı un
200 gr sütsüz çikolata
1 kahve kaşığı margarin
çikolatalı top kurabiye
Hazırlanışı
Margarin pudra şekeri ceviz içi vanilya ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip pişirin
Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulu eritin
Kurabiyelerin yüzünü batırıp servis tabağına alın
Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun
Frigo Pasta
Geleneksel
Malzemeler
2 poşet çikolatalı toz krem şanti
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 paket kakaolu bisküvi
1 portakal kabuğu rendesi
1 muz
Süslemek için:
Kakao sosu
Krem şanti
Hazırlanışı
Kakaolu büskivileri robotta kıyın
Çukur bir kaseye toz krem şantileri boşaltın
Portakal kabuğu rendesi ezilmiş muz ve toz şekeri katıp karıştırın
Bisküvi ve sütü ekleyip iyice karıştırın
Yuvarlak bir kalıbı strech filmle kaplayın
Karışımı kaba alıp deep freezede dondurun
Servis yapacağınız zaman servis tabağına ters çevirip strech filmi alın
Üzerine çikolata sosu ve krem şanti ile süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Kabaklı Gelin
Malzemeler
1 kg
tatlı kabağı
500 gr
şeker
1 bardak süt
2 bardak krem şanti
25 tane pötibör büskivi
1 bardak ceviz
Hazırlanışı
Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin
Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin
Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin
Sütle çırptığınız krem şantinin de yarısını döşeyin
Cevizin yarısını da üzerine dökün
Aynı işlemi tekrar uygulayın
Buzdolapta 6 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın
Elmalı Profiterol
Malzemeler
4 adet elma
1 paket pötibör bisküvi
1 çay fincanı hindistancevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kakaolu puding
2
5 su bardağı süt
Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
Bisküvileri robottan geçirin
Pudra şekeri ile elmalara ekleyin
Yoğurun
Hazırladığınız elmalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Hindistancevizine bulayıp kubbe şeklinde servis tabağına dizip buzdolabında 20 dakika bekletin
Kakaolu pudingi sütle pişirip soğutun
Profiterolün üzerine döküp fıstıkla süsleyip servis yapın
hadi ilk gelenlere tatlılar bedava
ilk üç müşterie teşekkür verilir(unutmayın)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul