Konu
:
Pandispanyalı Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Pandispanyalı Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pandispanyalı Tatlı
Pandispanyalı Tatlı
Malzemeler :
Pandispanyası için :
2 adet yumurta
1
5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı süt
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
Şerbeti için :
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kreması için :
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1
5 kahve fincanı şeker
Üzerine :
1 poşet krem şanti
Dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Kreması için, orta boy tencereye süt ve unu koyup kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin
Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip soğumaya bırakın
Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın
Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar mikserin yüksek hızında çırpın
Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın
Ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın
Yaplanmış orta boy borcamda pişirin
Fırından çıktıktan 2-3 dk sonra, bir kapta karıştırdığınız soğuk su ve şekeri kekin üzerine kaşıkla dökün
Kremayı mikserle çırptıktan sonra şerbetli kekin üzerine yayın
Kremanın üzerine krem şantiyi sürün
Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın
Afiyet bal şeker olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul