Yalnız Mesajı Göster

Pandispanyalı Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pandispanyalı Tatlı







Pandispanyalı Tatlı

Malzemeler :
Pandispanyası için :
2 adet yumurta
15 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı süt
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un


Şerbeti için :
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kreması için :
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
15 kahve fincanı şeker


Üzerine :
1 poşet krem şanti
Dövülmüş ceviz


Yapılışı :
Kreması için, orta boy tencereye süt ve unu koyup kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin Şekeri ekleyip sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirip soğumaya bırakın Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın
Pandispanyası için, cam bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürünceye kadar mikserin yüksek hızında çırpın Süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın Ayrı kapta elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük hızında çırpın Yaplanmış orta boy borcamda pişirin
Fırından çıktıktan 2-3 dk sonra, bir kapta karıştırdığınız soğuk su ve şekeri kekin üzerine kaşıkla dökün Kremayı mikserle çırptıktan sonra şerbetli kekin üzerine yayın Kremanın üzerine krem şantiyi sürün Buzdolabında soğuttuktan sonra dövülmüş cevizle süsleyip servis yapın



Afiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla