Yalnız Mesajı Göster

Cevizli kadayıf sarma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli kadayıf sarma



Cevizli kadayıf sarma


Malzemeler: 10 kişilik

Yarım kg kadayıf

250 gram iri çekilmiş ceviz içi

125 gram tereyağı

veya margarin


şerbeti için:

üç buçuk su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

1 paket vanilya

Hazırlanışı: Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla