Konu
:
Cevizli kadayıf sarma
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli kadayıf sarma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli kadayıf sarma
Cevizli kadayıf sarma
Malzemeler: 10 kişilik
Yarım kg kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
veya margarin
şerbeti için:
üç buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Hazırlanışı: Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın
2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin
Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın
Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin
Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın
Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul