Konu
:
bademli muzlu muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
bademli muzlu muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
bademli muzlu muhallebi
bademli muzlu muhallebi
Malzemeler: 8 kişilik
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta)
1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil)
1 su bardağı tozşeker
2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin)
1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)
ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi
Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun
Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin
Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin
Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin
Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun
Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin
Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın
Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın
Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun
En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip dolapta soğutup servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul