06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakız Tatlısı
Karakız Tatlısı (6 Kişilik)
Malzemeler:
Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1 5 Su Badrağı Toz Şeker
1 5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın Yağlanmış kalıba dökün Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin
Şerbeti hazırlayın 1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün Keki buzdolabına alın
Kremayı hazırlayın Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin
Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin Dilimleyerek servis yapın
HEPINIZE AFIYET OLSUN
:cizgi:
|
|
|