Konu
:
Frambuazlı Pelte
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Pelte
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Pelte
malzemeler
2 Su bardağı frambuaz
2 Su bardağı su
3 Çorba kaşığı esmer şeker
2 Tatlı kaşığı mısır nişastası
Süslemek için :
Herhangi bir taze meyve
Nane yaprakları
Hazırlanışı
Frambuazları ezerek püre haline getirin
Esmer şekeri 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın
Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın
Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın
Nişastalı duyu ocaktaki tencereye katın ve sürekli karıştırın
Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin
Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın
Pelteyi iki kaseye veya kuplara pay edin ve buzdolabında soğutun
Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul