Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Pelte

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Pelte



malzemeler


2 Su bardağı frambuaz

2 Su bardağı su

3 Çorba kaşığı esmer şeker

2 Tatlı kaşığı mısır nişastası

Süslemek için :

Herhangi bir taze meyve

Nane yaprakları


Hazırlanışı

Frambuazları ezerek püre haline getirin

Esmer şekeri 1 su bardağı su ile küçük bir tencereye alın

Orta hararetli ateşte şeker eriyene kadar karıştırın

Ayrı bir kapta mısır nişastasını diğer 1 su bardağı su ile karıştırın

Nişastalı duyu ocaktaki tencereye katın ve sürekli karıştırın

Püre haline getirdiğiniz frambuazları da tencereye alın ve karıştırmaya devam edin

Pelte donuklaşmaya başlayınca ocağı kapatın

Pelteyi iki kaseye veya kuplara pay edin ve buzdolabında soğutun

Arzuya göre meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla