Konu
:
Fıstıklı Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Tel Kadayıf
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Tel Kadayıf
Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi - Fıstıklı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır - Fıstıklı Tel Kadayıf Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Tel Kadayıf
6 Yemek Kaşığı Tereyağ
2,5 Su Bardağı Antep Fıstığı (İri Kıyılmış)
Şerbeti
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Toz Şeker
Fıstıklı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?
1
Şerbetini hazırlamak için, tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekerini koyu, şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Kaynayan şerbete 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip 2 veya 3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin
2
Derin bir kaba yarım kilogram kadayıfı koyun
Tereyağını tavada eritip üzerine ekledikten sonra el yardımı ile iyice karıştırarak yağın iyice dağılmasını sağlayın
3
Yağ ile karıştırılmış kadayıfın yarısını fırın tepsisine koyun ve iyice bastırarak şekil verin
Üzerine 2,5 su bardağı iri kıyılmış antep fıstığını her tarafına gelecek şekilde serpin
Yarısı kalan kadayıfı fıstıkların üzerine koyun ve iyice bastırın
4
Fırını 180 dereceye ayarlayı 5 dakika kadar ısıttıktan sonra kadayıfı fırına koyun ve üzeri kızarıncaya kadar işirin
Kadayıfı fırından çıkardıktan hemen sonra soğutulan şerbeti üzerine dökün ve bir kapak kapatın
5
Kadayıf şerbeti iyice içine çektikten sonra dilimleyerek, arzuya göre kaymak ile beraber servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul