Konu
:
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Tatlısı Nasıl Yapılır
fırında elma tatlısı - ekmekli elma tatlısı - elma tatlısının tarifiMalzemeler (4 kişilik)
450 g elma
75 g kepekli ekmek (yaklaşık 3 dilim); kenarları çıkarılmış olarak
Yarım su bardağı (115 g) az yağlı beyazpeynir
3,5 yemek kaşığı (50 g) esmer şeker (tercihen light olanı)
1 su bardağı silme (200 ml) yağsız süt
Yapılışı:
1- Fırını önceden 220 derecede ısıtın
Elmaları soyup, dörde bölün ve çekirdek yuvalarını çıkarın
2- Elmaları keskin bir bıçakla, 1 cm alınlığında ve genişliğinde kabaca
3- Ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın
Karışımı sertleştireceği için, kabukları kullanmayın
4- Elmaları bir kaseye koyun
Ekmekleri, peyniri ve üç yemek kaşığı şekeri ilave edin
Hafifçe sallayıp birbirlerine karışmalarını sağlayın
(Bkz: Meyveli Tatlılar ve Tatlı Tarifleri )
5- Yağsız sütü de ilave edin
Sonra karışımı geniş bir kalıba boşaltın
Üzerine de yarım yemek kaşığı esmer şeker serpin
6- Elmaların üzeri kızarana kadar, 30-35 Jdakika pişirin
Elma tatlısını sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul