Yalnız Mesajı Göster

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Tatlısı Nasıl Yapılır



fırında elma tatlısı - ekmekli elma tatlısı - elma tatlısının tarifiMalzemeler (4 kişilik)


450 g elma

75 g kepekli ekmek (yaklaşık 3 dilim); kenarları çıkarılmış olarak

Yarım su bardağı (115 g) az yağlı beyazpeynir

3,5 yemek kaşığı (50 g) esmer şeker (tercihen light olanı)

1 su bardağı silme (200 ml) yağsız süt


Yapılışı:


1- Fırını önceden 220 derecede ısıtın Elmaları soyup, dörde bölün ve çekirdek yuvalarını çıkarın

2- Elmaları keskin bir bıçakla, 1 cm alınlığında ve genişliğinde kabaca

3- Ekmekleri de 1 cm’lik küpler halinde doğrayın Karışımı sertleştireceği için, kabukları kullanmayın

4- Elmaları bir kaseye koyun Ekmekleri, peyniri ve üç yemek kaşığı şekeri ilave edin Hafifçe sallayıp birbirlerine karışmalarını sağlayın (Bkz: Meyveli Tatlılar ve Tatlı Tarifleri )

5- Yağsız sütü de ilave edin Sonra karışımı geniş bir kalıba boşaltın Üzerine de yarım yemek kaşığı esmer şeker serpin

6- Elmaların üzeri kızarana kadar, 30-35 Jdakika pişirin Elma tatlısını sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla