Yalnız Mesajı Göster

Düğün Aşuresi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Aşuresi



Düğün Aşuresi Tarifi - Düğün Aşuresi Yapılışı - Düğün Aşuresi Nasıl Yapılır - Düğün Aşuresi Malzemeleri

1 litre süt

2 tepeleme yemek kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kuş üzümü (dolmalık üzüm)

2 adet kuru incir

4 adet kuru kayısı

1-1,5 su bardağı çekilmiş fındık içi

Süslemek için;

Çekilmiş yeşil fıstık


Hazırlanışı

Üzümü iyice yıkayın İncirlerin saplarını kesip küp küp doğrayın ve suda bekletin Kayısıları da çok küçük küpler halinde doğrayıp yıkayın ve süzün

Un ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyun Bir taraftan tel çırpıcı yardımıyla çırparken bir taraftan da azar azar sütü ekleyin Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin

Kaynamaya başlayınca üzüm, incir ve kayısıyı ilave edin fındığı da katıp ocağın altını kısın ve arada sırada karıştırarak 5 dakika daha pişirip ocaktan alın 4 Henüz sıcakken, üzeri kaymak tutmadan kaselere paylaştırın Soğuyunca üzerlerini süsleyerek servise sunun



Sahrap Soysal

Alıntı Yaparak Cevapla