Konu
:
Düğün Aşuresi
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Aşuresi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Aşuresi
Düğün Aşuresi Tarifi - Düğün Aşuresi Yapılışı - Düğün Aşuresi Nasıl Yapılır - Düğün Aşuresi Malzemeleri
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü (dolmalık üzüm)
2 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
1-1,5 su bardağı çekilmiş fındık içi
Süslemek için;
Çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Üzümü iyice yıkayın
İncirlerin saplarını kesip küp küp doğrayın ve suda bekletin
Kayısıları da çok küçük küpler halinde doğrayıp yıkayın ve süzün
Un ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyun
Bir taraftan tel çırpıcı yardımıyla çırparken bir taraftan da azar azar sütü ekleyin
Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Kaynamaya başlayınca üzüm, incir ve kayısıyı ilave edin fındığı da katıp ocağın altını kısın ve arada sırada karıştırarak 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
4 Henüz sıcakken, üzeri kaymak tutmadan kaselere paylaştırın
Soğuyunca üzerlerini süsleyerek servise sunun
Sahrap Soysal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul