Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Tatlı



Haşhaşlı Tatlı Tarifi - Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Tatlı Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 5 Adet Yumurta

* 1 Su Bardağı Haşhaş (Kuru Mavi Renk)

* 1 Su Bardağı İrmik

* 2 Su Bardağı Un

* 1 Su Bardağı Toz Şeker

* 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

* 1 Paket Kabartma Tozu

* 1 Paket Vanilya


Üzeri İçin:

* 1 Su Bardağı Süt (Soğuk)

* 1 Paket Krem Şanti

* 1 Adet Bitter Çikolata (Rendelenmiş)


Şerbeti İçin:

* 3 Su Bardağı Su

* 2 Su Bardağı Toz Şeker


Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır?


1 Yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri derin bir kapta mikser ile köpürene kadar çırpın


2 Çırpılmış yumurtanın içerisine, kuru haşhaş, irmik, un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikser ile iyice karıştırın


3 Hazırladığınız hamuru yağlanmış orta boy fırın kabına boşaltın ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirip fırından çıkarın ve soğuması için bir kenarda bekletin


4 Şerbetini hazırlamak için tencereye 3 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri koyup kaynatın Çok koyu kıvamda şerbet olmamasına dikkat edin Şerbet kaynadıktan sonra ılıması için bekletin


5 Soğuyan pastanın üzerine ılık olan şerbeti dökün Şerbeti tam olarak çeken pastanın üzerine 1 su bardağı ile hazırlanmış krem şantiyi iyice yayın Üzerine rendelenmiş bitter çikolatayı serpin ve soğuk olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla