Konu
:
Kesme Baklava Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Kesme Baklava Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kesme Baklava Tatlı
Kesme Baklava Tatlı Tarifi - Kesme Baklava Tatlı Nasıl Yapılır - Kesme Baklava Tatlı Malzemeleri
Baklava yufkası (1 kg'lık 1 paket)
Tereyağı (200 gram)
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı, toz)
Şerbeti için:
Su (2 bardak, soğuk)
Toz şeker (3,5 bardak)
Limon (1/4 adet)
Ocağa aldığınız tavaya 200 gram tereyağı koyun ve yağı eritin
Bu arada fırın tepsisini tereyağı ile bir fırça yardımıyla yağlayın
Baklava yufkasının bir kısmını alıp yuvarlayarak bir rulo haline getirin
Rulo haline gelen yufkayı çok ince bir şekilde doğrayın
Bu işlemi tüm yufka bitene kadar tekrarlayın
Doğradığınız yufkaları elinizle hafifçe karıştırın
Erittiğiniz tereyağını doğradığınız yufkaların üzerine dökün ve elinizle karıştırarak tüm yufkaların yağa bulanmalarını sağlayın
Yağladığınız yufkaların yarısını tepsiye yayarak koyun ve elinizle hafifçe bastırın
Üzerine 2 çorba kaşığı toz çam fıstığını serpin
Çam fıstığının üzerine kalan yufkaları koyun
Tepsiyi elinizle döndürerek bir spatulayla bastırarak üstteki yufkaların yüzeyini düzeltin
Hazırladığınız tatlıyı önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verip yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın
Tatlınız pişerken şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız tencereye 2 bardak soğuk su ve 3,5 bardak toz şeker koyun
Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakın, tencereyi kaynamaya bırakın
Üzeri kızaran tatlınızı fırından çıkarın
Kaynatığınız sıcak şerbeti tepsinin üzerinde gezdirerek dökün
Soğuduktan sonra süsleyerek servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul