Konu
:
Aşure 22
Yalnız Mesajı Göster
Aşure 22
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure 22
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
Malzemeler
100 gr
kuru fasulye
100 gr
nohut
100 gr
buğday
75 gr
kuru kayısı
75 gr
incir
50 gr
kuru üzüm
165 gr
toz şeker
700 ml
su
1 gr
tarçın
10 gr
mısır nişastası
Üstü için:
1 avuç nar tanesi
1 avuç kavrulmuş badem
Şam fıstığı, fındık
Hazırlanışı:
Aşure malzemelerini 1 gece önceden suda bekletin
Bütün malzemeyi NutriCook’a koyun ve kapağını kapatın
Akıllı kontrol saatini 15 dakikaya ayarlayın
2
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın
Aşureyi servis kaselerine alın
Nar taneleri, kuruyemişler ve tarçın ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul