Konu
:
Karışık Aşure
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Aşure
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Aşure
Karışık Aşure Tarifi - Karışık Aşure Yapılışı - Karışık Aşure Nasıl Yapılır - Karışık Aşure Malzemeleri
Yeteri kadar beyaz buğdayı iyice yıkayıp havanda dövünüz
Sonra üç kez yıkayıp bu sırada kabuklarinı çıkarınız
Bu buğdayı kazana ya da büyük bir tencereye koyunuz
Üstüne buğdayın üstüne çıkacak kadar su koyunuz
Kazan ya da tencerenin ortasını kaplayacak kadar geniş bir kapağı üstüne kapayıp üstüne de ağırca bir taş yerleştiriniz
Böylece buğdaylar çatlayıncaya dek kaynasın
Sonra buğdayları başka bir tencereye alınız
Aşurenin içine konacak olan nohut ve baklayı kabuğu çıkıncaya dek suda bekletin
Bunların kabuklarını ayıkladıktan sonra fasulye v
b
leri pişmesi gereken harcı yumuşayıncaya dek ayrı ayrı pişiriniz
Bu harç ayrı ayrı pişince hepsini birden pişmiş buğdaym üstüne boşaltınız
Üstüne yeteri kadar sıcak süt, ya da adi su, ve bulgur gibi dövülmüş pirinci ve şekeri içine katarak bu kez üstüne kapak kapamadan ateş üstüne koyunuz
Aşure helmesini dökünceye, ilik gibi pişinceye dek ateş üstünde dursun
Bu şekilde kaynarken dibinin tutmaması için aşureyi sık sık karıştırınız
İndirileceğine yakın bir miktar nişastayı ılık suda bulamaç yapıp ilave ederek düzgünce karıştırmaya devam ediniz
Sonra kâselere ve çukur tabaklara bölüştürerek üstüne de kabuksuz badem, ceviz, fıstık, kuş üzümü, nar tanesi serperek sofraya getiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul