Yalnız Mesajı Göster

Karışık Aşure

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Aşure



Karışık Aşure Tarifi - Karışık Aşure Yapılışı - Karışık Aşure Nasıl Yapılır - Karışık Aşure Malzemeleri

Yeteri kadar beyaz buğdayı iyice yıkayıp havanda dövünüz Sonra üç kez yıkayıp bu sırada kabuklarinı çıkarınız Bu buğdayı kazana ya da büyük bir tencereye koyunuz Üstüne buğdayın üstüne çıkacak kadar su koyunuz Kazan ya da tencerenin ortasını kaplayacak kadar geniş bir kapağı üstüne kapayıp üstüne de ağırca bir taş yerleştiriniz Böylece buğdaylar çatlayıncaya dek kaynasın Sonra buğdayları başka bir tencereye alınız Aşurenin içine konacak olan nohut ve baklayı kabuğu çıkıncaya dek suda bekletin Bunların kabuklarını ayıkladıktan sonra fasulye vb leri pişmesi gereken harcı yumuşayıncaya dek ayrı ayrı pişiriniz Bu harç ayrı ayrı pişince hepsini birden pişmiş buğdaym üstüne boşaltınız Üstüne yeteri kadar sıcak süt, ya da adi su, ve bulgur gibi dövülmüş pirinci ve şekeri içine katarak bu kez üstüne kapak kapamadan ateş üstüne koyunuz Aşure helmesini dökünceye, ilik gibi pişinceye dek ateş üstünde dursun Bu şekilde kaynarken dibinin tutmaması için aşureyi sık sık karıştırınız İndirileceğine yakın bir miktar nişastayı ılık suda bulamaç yapıp ilave ederek düzgünce karıştırmaya devam ediniz Sonra kâselere ve çukur tabaklara bölüştürerek üstüne de kabuksuz badem, ceviz, fıstık, kuş üzümü, nar tanesi serperek sofraya getiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla