Konu
:
Haşhaşlı Şekerpare
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Şekerpare
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Şekerpare
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
250 gram margarin
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Şerbeti için:
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Derin bir kabın içinde; unu kabartma tozunu irmiği ve pudra şekerini karıştırın
Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları ekleyin
Tüm malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Bu parçaları önceden koyduğunuz haşhaşlara batırın
Sonra da şekerparelerin her birinin üzerine badem ya da fındık batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
175 dereceye ayarlı fırında pişirmeye bırakın
Şerbeti için; şekeri ve suyu bir tencerede pişirmeye bırakın
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın
Bu arada 30 dakika kadar pişirdiğiniz şekerpareleri fırından alıp ılık şerbetin üzerinde gezdirin
Şerbetin iyice çekmesini bekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul