Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Şekerpare

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Şekerpare



Malzemeler:


4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

250 gram margarin

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı irmik

1 su bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı haşhaş tohumu


Şerbeti için:

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 su bardağı şeker


Yapılışı: Derin bir kabın içinde; unu kabartma tozunu irmiği ve pudra şekerini karıştırın Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları ekleyin

Tüm malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Bu parçaları önceden koyduğunuz haşhaşlara batırın Sonra da şekerparelerin her birinin üzerine badem ya da fındık batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin

175 dereceye ayarlı fırında pişirmeye bırakın Şerbeti için; şekeri ve suyu bir tencerede pişirmeye bırakın Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın

Bu arada 30 dakika kadar pişirdiğiniz şekerpareleri fırından alıp ılık şerbetin üzerinde gezdirin Şerbetin iyice çekmesini bekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla