Konu
:
Kaymaklı Böğürtlenli Ayva Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Böğürtlenli Ayva Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Böğürtlenli Ayva Tatlısı
Malzemeler :
4 ayva
2 su b
toz şeker
Sarı gıda boyası
su
karanfil
Üzeri için:
kaymak
Böğürtlen
Hazırlanışı :
Ayvaları soyduktan sonra uç kısımlarını kesip 2’ye kesin
Daha sonra çekirdek yataklarını çıkarın
Tencereye suyu alarak içine 1 çay kaşığı gıda boyasını ekleyin
Ayvaları tencereye alarak kapağı kapalı pişmeye bırakın
Yarı kıvamda pişince ayvaları tatlıyı pişireceğiniz fırın kabına alın
Üzerine suyunu gezdirin
Toz şekeri ayvaların üzerine paylaştırarak üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyo ile kapatarak 180 derecede ortalama 1 saat pişirin
Ayvalar pişince servis tabağına alın
Suyunu da üzerine ve kenarına gezdirerek soğumaya bırakın
Daha sonra ayvaların orta kısmına kaymak doldurarak böğürtlen ve nane ile süsleyerek soğuk servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul