Konu
:
Pudingli Kaplumbağa
Yalnız Mesajı Göster
Pudingli Kaplumbağa
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pudingli Kaplumbağa
--------------------------------------------------------------------------------
malzemeler :
Pudingli kaplumbağa malzemeleri
500 gram un
1 paket tozmaya
100 gram margarin veya tereyağı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1
5 çay bardağı süt
İçi için:
1 paket çikolatalı puding
Yarım litre süt
1 çay bardağı fındık kırığı
Damla çikolata
hazırlanışı :
Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur
Çok yumuşak olursa biraz daha un ilavesi yapılabilir
Elde edilen hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir
Hamur dinlenirken puding yarım litre süt ile pişirilir
Karıştırarak soğutulur
Dinlenen hamur 5 dakika daha yoğrulur ve kaplumbağanın baş kuyruk ve ayakları için parçalar ayrılıp kalan hamur merdane ile 40×60 ölçülerinde açılır
İçerisine puding yayılıp fındık ve damla çikolata serpilir ve rulo yapılır ve 3 parmak kalınlığında kesilir kaplumbağa kabuğu şeklinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
Baş için ayrılan hamur yuvarlanıp kaplumbağa başı şekline sokulur ve iki adet damla çikolatadan gözler yapılır kabuğun uygun noktasına yerleştirilir kaplumbağanın ayakları ve kuyruğu da tamamlanıp yerleştirildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir
Fırından çıkan kaplumbağa iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayrılır ve servis tabağına alınır
2 saat dolapta dinlendirilip soğuk servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul