Yalnız Mesajı Göster

irmikli besbuse

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

irmikli besbuse



Malzemeleri


2 adet yumurta

1/2 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket Hkabartma tozu

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı tahin

1 su bardağı irmik

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

Çam fıstığı tozu

Kaymak

Hazırlanışı


Yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla çırpalım Vanilyayı hkabartma tozunu sıvıyağı sütü ve sıvı tahini katıp karıştıralım (kaşıkla) en son olarak irmiğide katıp karıştırıp az yağlanmış borcama dökelim 180 Derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim


Önceden hazırlayıp ılıttığımız şerbeti baklava dilimleri şeklini verdiğimiz sıcak kekin üzerine dökelim soğuyup şerbetini emdikten sonra tabaklara aldığımız tatlımızın üzerine kaymak ve fıstık tozu serpip servis edebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla