Konu
:
İrmikli Puding
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Puding
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Puding
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı irmik
3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı meyve şekerlemesi
1 Kahve fincanı rom veya kanyak
Kalıbı yağlamak için :
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı pudraşekeri
Sos için :
3 Çorba kaşığı dolusu ahududu
Yarım kahve fincanı ahududu şurubu
Hazırlanışı
* Sütü bir tencereye aktarın
* Kaynadıktan sonra ateşi kısın
* İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın
* Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin
* Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın
* Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın
* 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın
* Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin
* Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın
* Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın
* Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın
* Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin
* Karışımı bu kalıba aktarın
* Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun
(İçine su girmemesine dikkat edin
)
* Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin
* 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın
* Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın
* Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın
* Sos için ahududuyu iyice ezin
* Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın
* Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul