Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Puding

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Puding





3 Su bardağı süt

1 Su bardağı irmik

3 Çorba kaşığı margarin

1 Su bardağı pudraşekeri

1 Adet rendelenmiş limon kabuğu

5 Adet yumurta

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı meyve şekerlemesi

1 Kahve fincanı rom veya kanyak

Kalıbı yağlamak için :

Yarım çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı pudraşekeri

Sos için :

3 Çorba kaşığı dolusu ahududu

Yarım kahve fincanı ahududu şurubu



Hazırlanışı


* Sütü bir tencereye aktarın

* Kaynadıktan sonra ateşi kısın

* İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın

* Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin

* Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın

* Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın

* 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın

* Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin

* Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın

* Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın

* Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın

* Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin

* Karışımı bu kalıba aktarın

* Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun(İçine su girmemesine dikkat edin)

* Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin

* 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın

* Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın

* Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın

* Sos için ahududuyu iyice ezin

* Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın

* Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla